Wat is Capoeira?

Hiena _ logo _ Oficial
Capoeira is een Braziliaans dans gevecht. Gemaakt door de Brazilianen tijdens het koloniale tijdperk als een symbool van verzet tegen hun culturele onderdrukking, het is nu een UNESCO World Heritage site. Het is een mengeling van dans, ritme. Muziek en Braziliaanse martial arts. Alle spiergroepen worden benadrukt en flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en uithoudingsvermogen worden bevorderd. Capoeira is dus een holistische lichaamstraining. Capoeira is enthousiast beoefend in 150 landen over de hele wereld en is al lang een wereldwijde beweging.

 

Capoeira voor kinderen

Capoeira helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Het bevordert de motorische coördinatie, flexibiliteit, een goede houding en spieropbouw. Kinderen leren discipline, groepsdynamiek en verbeteren hun communicatie via capoeira. Ze leren ook theater spelen, dansen en muziek maken. Capoeira motiveert kinderen om met elkaar te spelen en niet tegen elkaar. Het geeft hen een gevoel van eigenwaarde en helpt hen voelen geïntegreerd in een Gemeenschap nu en later als een volwassene.

Capoeira voor tieners

Zelfs voor tieners 13 en ouder, het is een geweldige manier om een goed lichaam gevoel en sterke zelfbewustzijn te ontwikkelen. Je leert technieken en concepten van acrobatische bewegingen zoals Salto, FLAC FLAC, handstand, HEADSTAND, rollback en Bridge. Hoewel het frame van deze bewegingen in de capoeira zijn verschillend van gymnastiek, de essentie van de beweging blijft hetzelfde.

De perfecte combinatie voor socio-culturele en motorische ontwikkeling bij kinderen en adolescenten.

Capoeira en acrobatiek

De schoonheid en de plasticiteit van de Braziliaanse dans gevecht is gemaakt door acrobatiek en stunts. Een Capoeira spel met acrobatiek alleen zou niet compleet zijn (het zou zijn als slecht uitgevoerd Olympische gymnastiek, zoals gewoonlijk wordt gezegd). In de combinatie van aanval, verdediging en tegenaanval, de acrobatiek zijn zeer behulpzaam. Dit maakt het spel meer divers en interessant.

Roda

Van oudsher wordt Capoeira gebruikt als een vorm van spelen in de zogenaamde "Roda" (Portugees voor "Circle"). De Roda bestaat uit een cirkel van capoeiristas en muzikanten. Het ritme wordt gecreëerd door samen te zingen, klappen en instrumentale begeleiding (bergbouw met Coxixi, Atabaque, pandeiro en Agogô). Altijd twee capoeiristas vechten of vechten. Spelen in de Roda. Capoeira gebruikt de term "spel" voor een gevecht. Een Roda wordt beïnvloed door gemeenschappelijk gevoel, begeleid door zang, instrumenten en de archaïsche kracht die inherent zijn aan de capoeira.

11836380_10207244277808718_2142264360_o
II FREICAP-batizado en troca de Cordas 2015

Batizado

Batizado is Portugees en betekent "doop." Het is een initiatie en fraternization Festival. Tijdens de ceremonie, de student ontvangt zijn eerste touw, de "Corda," en symbolisch speelt met een zeer afgestudeerd capoeirista.

Als een beginner een zekere vaardigheid en kennis heeft opgedaan in de capoeira, is hij klaar om deel te nemen aan de batizado. Hij wordt verwelkomd in de capoeira wereld en een deel van de Gemeenschap. Meestal krijgt de nieuwe leerling een bijnaam van zijn leraar aan de batizado. Dit is vaak gebaseerd op kenmerkende kenmerken of een anecdote van de student.

Verschillende batizados hebben plaatsgevonden in Freising:

 

VoorProefje les en registratie per e-mail: fernandescapoeira@hotmail.com

Meer nieuws en informatie ook op Facebook

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Shopping cart0
Es sind keine Produkte in deinem Warenkorb!
Continue shopping
0

LOGIN

Geben Sie Ihren Benutzernamen und Ihr Passwort ein, um sich bei Ihrem Konto anzumelden

Schritt 2 von 3:

Jetzt Termin und Bewertung vereinbaren

Wählen Sie einen Tag aus dem Kalender unten aus, um die Verfügbarkeit zu prüfen.

%d